نیاز ضروری توسعه زنجیره فولاد و طرحهای ورق خودرو
نیاز ضروری توسعه زنجیره فولاد و طرحهای ورق خودرو
اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان روز سهشنبه اعلام کرد؛ با حضور استاندار چهارمحال و بختیاری، معاون وزیر صمت، مدیرعامل شرکت ملی فولاد، مدیرعامل فولاد مبارکه، معاون اقتصادی استاندار، نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی و مدیران اقتصادی و صنعتی استان در نشست تخصصی تکمیل زنجیره و افق فولادهای در تهران، آینده طرحهای توسعه فولادی بررسی شد.
استاندار چهارمحال و بختیاری در این نشست با اشاره به چالشهای استان در زمینه نرخ رشد اقتصادی، تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه مردم، خواستار تسریع در اجرای طرحهای توسعه فولاد سفیددشت، بهرهمندی از پتانسیلهای بومی و انجام مسئولیتهای اجتماعی این مجموعه شد.
جعفر مردانی در این نشست ایجاد و توسعه صنایع پایین دستی تولید ورق را به عنوان یک پیشنهاد عملی در چهارمحال و بختیاری به عنوان قطب تولید ورقهای گالوانیزه، پوششدار و رنگین اعلام کرد و با توجه به خاص بودن و راهبردی بودن نوع ورقهای تولیدی استان بر ایجاد یک طرح توسعه در جوار فولاد سفیددشت تاکید کرد.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست خواستار تکمیل چرخه فولاد در مجموعه سفیددشت این استان شد.
غلامرضا میرزایی تاکید کرد: استفاده از توانمندیهای استان در مجموعه سفید دشت و فراهم بودن زیر ساختها و پیگیریهای مداوم بر توسعه این صنعت در استان مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به سهم ۱.۵ درصدی استان از تولید فولاد در کشور گفت: در راستای تکمیل زنجیره فولاد مطالعات اکتشافی معادن آهن و پیجویی به همت سازمان ایمیدرو در حال انجام است و در زمینه تولید آهن اسفنجی هماکنون ظرفیت ۸۰۰ هزار تن و در زمینه تولید شمش بیلت ظرفیت ۱۸۰ هزار تن در چهار واحد صنعتی دیگر استان وجود دارد.
فضلالله رحمتی افزود: هماکنون نیاز به آهن اسفنجی در کشور متناسب با میزان تولید نیست و این موضوع ضرورت افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی را بیش از پیش ضروری کرده است.
وی با اشاره به ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، ۶۶۰ هزار تن ورق گالوانیزه، ۱۵۰ هزار تن ورق قلع اندود، ۲۱۰ هزار تن ورق نورد سرد فولادی، ۲۹۵ هزار تن میلگرد آجدار و ۲ میلیون و ۱۱۰ تن بیلت فولادی ساده کربنی در واحد های صنعتی چهارمحال و بختیاری افزود: هماکنون هفت طرح فولادی دیگر نیز در استان در دست اجراست؛ اما با توجه به نوع تولید آهن اسفنجی به روش احیا مستقیم، استان به دنبال افزایش ظرفیت تولید در مجموعه سفیددشت و ایجاد پروژههای توسعهای است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز عملیات اجرایی افزایش ظرفیت ورق خودرو در سال گذشته افزود: مجموعه فولاد مبارکه اسناد مناقصه را تهیه و در مرحله انتخاب مجری و عملیات اجرایی است.
وی همچنین با اشاره به تولید آزمایشی تختال در مجموعه فولادی چهارمحال و بختیاری خواستار همکاری و کمک شرکت ملی فولاد برای اجرایی شدن این پروژه شد.
رحمتی همچنین بر ایجاد خط اسیدشویی و نورد سرد، ایجاد خط نورد گرم و تسریع در افزایش تولید فولاد سفیددشت و ایجاد خط نورد سرد در توانآور آسیا و اجرایی شدن طرح توسعه ورق خودرو تاکید کرد.
همچنین در این نشست نقاط قوت و قابل بهبود پروژهها بررسی شد و معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت نیز بر رفع مشکلات و تسریع در روند اجرای پروژهها تاکید کرد و تصمیمات نهایی به نشست تخصصی آتی موکول شد.
معاون وزیر صمت بر لزوم در نظر گرفتن تامین انرژی برای توسعه طرحهای جدید تاکید کرد و مقرر شد با توجه به نقطه قوت استان در تولید انواع ورق پوششدار و همچنین لزوم تامین برق، گروه کاری متشکل از متخصصین و مدیران اجرایی نسبت به بررسی اقتصادی طرح مکمل تولیدات فعلی و لحاظ کردن تامین ۵۰ مگاوات برق خورشیدی، اقدام و نتیجه در جلسه آتی تاکید کرد.
در حال حاضر در این استان بیش از یک هزار واحد صنعتی در حال فعالیت بوده که ۳۶ واحد از این مجموعه واحدهای بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر و ۳۲ واحد متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و بقیه واحد های صنعتی کوچک هستند.
ورق خودرو چهارمحال و بختیاری تولیدکننده ورق گالوانیزه مورد نیاز صنعت خودروسازی کشور است که علاوه بر برخورداری از ظرفیت اسمی تولید سالیانه ۴۰۰ هزار تن از این محصول، احداث و راهاندازی خط تولید ورق گالوانیزه شماره ۲ با ظرفیت تولید ۴۵۰ هزار تن را نیز در دست اقدام دارد تا بتواند نیاز ۸۵۰ هزار تنی خودروسازان کشور به ورق گالوانیزه را در افقهای پیش رو تامین کند.
همچنین فولاد سفید دشت چهارمحال و بختیاری از ابتدای راهاندازی تا پایان تیرماه ۱۴۰۳ بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید تجمعی آهن اسفنجی را داشته است.