تجارت و صادرات فولاد
رضا صالحی در گفتگو با واحد مرکزی فولاد در خصوص احتمال کاهش عوارض صادراتی مواد اولیه فولادی تصریح کرد: در حال حاضر، کاهش عوارض در مرحله ابلاغ قرار گرفته؛ اما در صورت اجرایی شدن میتواند برای بهبود وضعیت موثر واقع شود. بازرگانان از ابتدای سال جاری صادرات محصولات فولادی داشتند و با وضع بخشنامه، به طور ناگهانی دچار خسارت زیادی شدند که کاملا غیرمنطقی بود. بر همین اساس، با اصلاح آن میتوان تا حدودی از ضرر و زیان به وجود آمده جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: در واقع میتوان گفت این اتفاق از متفرق شدن بخش خصوصی و حتی دولتی در حوزه صادرات جلوگیری کرده و در موضوع رونق بازار داخلی در شرایط فعلی تاثیرگذار خواهد بود. فعال صنعت فولاد بیان کرد: زمانی که بازار داخلی در رکود به سر میبرد و یا به دلایلی دچار توقف، کاهش تولید یا مازاد داخلی شدهایم، صادرات کمک شایانی برای بهبود وضعیت دارد. به همین دلیل، حاکمیت باید نقش خود را به عنوان یک تسهیل کننده و ناظر به درستی انجام دهد.
به گفته آقای صالحی، وزارت صنعت معدن و تجارت باید با مشخص کردن ظرفیت تولید، مصرف و مازاد داخلی به تولیدکنندگان و بازرگانان کشور برای ارزآوری کمک کند. وی با اشاره به اینکه هنوز تعریف درستی از خام فروشی در کشور وجود ندارد، گفت: در واقع باید میزان مصرف آهن اسفنجی، گندله و سایر محصولات در کشور براساس کورههای موجود در کشور مشخص باشد و وزارتخانه با بررسی کامل آنها، بتواند ظرفیت کل تولید را حساب و برای مازاد آن برنامه ریزی کند. با توجه به سخنان آقای صالحی میتوان دریافت که چرخه اقتصادی کشور بر پایهی فولاد و صادرات میچرخد. این موضوع ضرورت اجرای درست کار توسط وزارت صمت را روشن میکند.