عوارض صادرات فولاد

۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
یک کارشناس فولادی گفت: به نظر می‌رسد برخی تولیدکنندگان مجدداً به وزارت صنعت معدن و تجارت برای کاهش عوارض از 20 درصد به 5 درصد فشار می‌آورند و احتمالاً موفق به کاهش آن شوند.

 

تورج امینی فعال حوزه‌ی فولاد بیان داشت: در رابطه با وضعیت عوارض صادراتی برای فولادسازان کشور باید گفت در حال حاضر، قیمت سنگ آهن و مواد اولیه در بازار جهانی به صورت افزایشی به سمت بالا حرکت می‌کند و به همین دلیل شرایط خوبی برای شدت گرفتن صادرات بود که به دلیل وضع عوارض، فعلاً نمی‌توان از آن بهره برد. بر همین اساس، عوارض صادراتی آهن اسفنجی تنها با یک کامیون حدود 18 میلیون و 400 هزار تومان خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی، وجود قوانین زیاد همه چیز را بهم ریخته است، گفت: از سوی دیگر، برخی افراد برای عرضه محصول آهن اسفنجی در بورس کالا فشار می‌آورند و برای کاهش قیمت، بسیاری از حجم این محصول را حذف می‌کنند؛ اما بسیاری از کشورهای منطقه به مواد اولیه فولاد نیاز دارند و با وجود عوارض 20 درصدی، فولادسازان به دلیل سود بیشتر از صادرات، این مواد را به سایر کشورها صادر می‌کنند.

کارشناس صنعت فولاد اظهار داشت: در بسیاری از کشورهای منطقه، به دلیل نبود صنعت پیشرفته مواد اولیه فولاد ندارند؛ اما ظاهرا در مواردی مانند میلگرد و محصولات نوردی کارخانجاتی را راه‌اندازی کرده‌اند. بر همین اساس، برای محصولات نهایی فولاد در کشورهایی مانند عراق رقابت تنگاتگی به وجود آمده است.

امینی افزود: از طرفی، به دلیل اینکه در کشور بودجه عمرانی و استفاده آنچنانی در این حوزه نداریم، مصرف بازار داخلی زیاد نیست و به همین علت فروش میلگرد و محصولات نهایی بسیار کاهش پیدا کرده است. در این راستا، شرکت‌های نوردی متضرر شدند و با توجه به وضعیت تحریم و رقابت تنگاتنگ در منطقه نمی‌توانند صادر کنند.

امینی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد برخی تولیدکنندگان مجدداً به وزارت صمت برای کاهش عوارض از 20 درصد به 5 درصد فشار می‌آورند و احتمالاً موفق به کاهش آن شوند. این وضعیت درحالی است که فروش مواد اولیه در کشورهای جهان شناسنامه قابل طرحی نیست؛ بلکه محصول نهایی به عنوان شناسنامه‌ای معتبر از سوی سایر کشورها شناخته می‌شود که دولت باید به آن توجه کند.

اگر صادرات فولاد ایران با موانع مواجهه نبود، به راحتی امکان افزایش قیمت آن فراهم می‌شد؛ اما ظاهرا این موانع از سر راه صادرات فولاد کنار نمی‌رود و همچنان شاهد رکود خواهیم بود.