نیروگاه برق
به گزارش واحد فولاد از ز، پیرو ابلاغ مصوبه شورای اقتصاد در تاریخ 12 مهر 1402 و مصوب شدن ساخت چهار هزار و 500 مگاوات انرژی تجدیدپذیر از محل صرفه جویی سوخت در دولت سیزدهم و پس از طی شدن مراحل قانونی برای مشخص شدن سرمایه گذاران با برگزاری مناقصه عمومی، فرایند اجرای این پروژه با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط و با حضور ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو و مدیران وزارت نیرو امروز ( 4 دی 1402) در محل این وزارتخانه آغاز شد.
سرمایه گذاران چهار شرکت برنده در مناقصه در قالب پنج سبد شامل، 2 سبد 1500 مگاواتی و 3 سبد 500 مگاواتی، برای احداث چهار هزار مگاوات تعین شدهاند و یک سبد به ارزش 500 مگاواتی باقی مانده نیز در حال برگذاری مناقصه جهت انتخاب آخرین سرمایه گذار است.
با اجرای این مصوبه، سرمایه گذاران متعهد میشوند نیروگاهها را با ظرفیت مجموع چهار مگاوات انرژی برق خورشیدی تا حداکثر پیک برق سال 1403 به شبکه سراسری متصل کنند.
سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق(ساتبا) برنامهریزی لازم برای ساخت چهار هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی تا اریبهشت سال 1403 را انجام داده است و شرکتهای برق منطقهای به عنوان بازوی اجرایی ساتبا برای جلب مشارکت و اجرا توسط سرمایه گذاران همکاری خواهند کرد.
بر اساس این گزارش در مجموع 381 مکان برای ساخت نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت بیش از 10 هزار و 200 مگاوات با محوریت 16 برق منطقهای در سراسر کشور وجود دارد؛ برق منطقهای استانهای تهران با 32 درصد، شیراز و فلرس با 10 درصد و سیستان و بلوچستان با 9 درصد از استانهایی هستند که بیشترین سهم را در ساخت چهار هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور دارند.
امید است در سال آینده مشکل برق رسانی در سراسر کشور حل شود و شاهد قطعی برق نباشیم.