میلگرد برنجی چیست
فهرست مطالب
- میلگرد برنجی چیست و چه کاربردی دارد؟
- برنج چیست؟
- مهم ترین مصارف آلیاژ برنج
- برنج چه ویژگی هایی دارد؟
- میلگرد برنجی
- میلگرد برنج چه ویژگی هایی دارد؟
- میلگرد برنجی چه کاربردی دارد؟
- سوالات کاربردی
میلگرد برنجی چیست و چه کاربردی دارد؟
قبل از اینکه در خصوص میلگرد برنجی صحبت کنیم، بهتر یاددآوری کنیم میلگرد چیست و چه کاربردی دارد. میلگرد مقطعی گرد و توپر است که برای تقویت بتن در سازه مورد استفاده قرار می گیرد. در دانشنامه میلگرد با این مقطع به صورت کامل آشنا شدیم.
میلگردی است که از برنج ساخته شده است. برنج یک آلیاژ محسوب می شود که از روی و مس تشکیل شده است. برنج مشابه آلیاژ برنز می باشد. هردو این آلیاژ ممکن است حاوی عناصر دیگری مانند منگنز، آرسنیک، فسفر، آلومینیوم، سیلکون، منگنز و سرب باشد. این دو آلیاژ بسیار شبیه به هم می باشند و تفاوت ناچیزی دارند.
برنج چیست؟
برنج ظاهری بسیار زیبا دارد. ظاهری به رنگ طلایی و درخشان و به همین دلیل بیشتر از آن برای ساخت دکوراسیون و مصارف زینتی استفاده می شد. این آلیاژ دارای نقطه ی ذوب پایینی است. از دیگر ویژگی های برنج می توان به رسانای بالای الکتریکی و حرارتی، نقطه ذول پایین و کارایی بالا می باشد. از این آلیاژ به طور گسترده ای برای ساخت ظروف استفاده می شود.
این آلیاژ برای مواردی که اصطکاک و مقاومت در برابر خوردگی کم است مناسب می باشد. از آنجایی که این آلیاژ از 66 درصد مس و 34 درصد روی تشکیل شده است، جایگزین مناسبی برای جواهرات مسی می باشد زیرا دارای مقاومت بالاتری در برابر خوردگی، نسبت به مس است. مهم ترین ویژگی برنج این است که در مقابل جرقه زدن مقاوم است و به همین دلیل در مکان هایی که مهم است تا جرقه ایجاد نشود مانند اتصالات و ابزارهایی که در نزدیکی مواد قابل اشتعال و انفجاری است، استفاده می شود.
مهم ترین مصارف آلیاژ برنج شامل موارد زیر است:
ساخت:
- قفل
- لولا
- چرخ دنده
- یاتاقان
- زیپ
- محفظه مهمات
- زیپ
- لوله
- کوپلینگ شلنگ
- پریز برق
- بوق
- زنگ
- جواهرات لباس
- جواهرات زینتی
برنج چه ویژگی هایی دارد؟
نسبت به برنز و روی چکش خوارتر می باشد. برنج نسبت به ترکیبی که دارد، دارای نقطه ذوب 1650 تا 1720 درجه فارنهات و 940 تا 900 درجه سانتی گراد می باشد. ویژگی های جریان پایین و نقطه ذوب پایین آن باعث شده است تا این آلیاژ تبدیل به یک ماده مناسب و آسان برای ریخته گری شود. به میزانی که ترکیب روی و مس در برنج تغییر کند، نرمی و سختی برنج نیز تغییر می کند.
برنج یک آلیاژ قابل بازیافت می باشد. برنج یک آلیاژی است که خاصیت فرومغناطیسی ندارد به همین دلیل با آهن رباهای قوی آهن ها از برنج جدا می شوند و ضایعات برنج جمع آوری و بازیافت می شود. تقریبا 90 درصد برنج قابل بازیافت می باشد. ضایعات جمع آوری شده، کاملا ذوب می شوند و سپس مجدد به شکل شمش بیلت تبدیل می شود. در نهایت بیلت ها مجدد گرم و به شکل دلخواه تبدیل می شوند. برنج سختی نرمی دارد و حتی در مواردی بدون ماشین هم قابل برش می باشد. با اضافه کردن عنصر آلومینیوم به برنج، یک لایه سخت و بسیار مفید از اکسید آلومینیوم، روی برنج تشکیل می شود که منجر به قوی تر شدن برنج در برابر خوردگی و زنگ زدگی می شود. این لایه شفاف، نازک و ترمیم شونده می باشد. اضافه شدن عنصر قلع نیز تاثیری مشابه دارد و برای مواردی که برنج در دریا استفاده می شود مناسب می باشد. در صورتی که بخواهیم برنج در برابر سایش و پارگی مقاوم شود باید به ترکیب آن سیلیکون، منگنز، آلومینیوم، و آهن اضافه شود. با اضافه شدن آهن به برنج، این آلیاژ دارای جاذبه مغناطیسی می شود.
لازم به ذکر است برنج به تنهایی در برابر اسیدهای خاص و آمونیاک، استات، کلرید ها و رطوبت مقاومت ندارد و دچار خوردگی می شود. در صورتی که مس با گوگرد واکنش دهد، یک لایه از سوافید مس به رنگ قهوه ای و یا سیاه روی آن تشکیل می شود و در صورتی که با آب اسیدی مانند باران قرار گیرد با هوا اکسید می شود و پتینه ای از سولفات مس سبز-آی تشکیل می شود. این لایه بسته به نحوه ی تشکیل شدن لایه سولفید/ سولفات ممکن است بتواند از لایه ی زیرین برنج محافظت بیشتری در برابر آسیب کند.
نکته ای که باید بدانیم این است که با اینکه مس و روی در پتانسیل الکتریکی تفاوت زیادی با هم دارند و برنج در به دلیل عدم وجود محیط خورنده، خوردگی گالوانیکی را تجربه نمی کند اما با این حال در صورتی که برنج با فلز نجیب تری مثل نقره یا طلا در تماس باشد باعث خوردگی می شود و در صورتی که با فلز کم تر نجیب نسبت به خود مانند آهن قرار بگیرد، منجر به خورگی فلز کم تر نجیب می شود. این فلز از قدیم تا الان برای ساخت ظروف از جمله سماور، کتری، قوری و قاشق مورد استفاده قرار گرفته است. در ریخته گری و صنایع هوایی نیز برای ساخت فنر، سوییچ، فنر، لوله های مبدل حرارت و اتصالات استفاده می شد.
میلگرد برنجی
میلگرد برنجی از برنج ساخته می شود. همانطور که گفته شد برنج ترکیبی از مس و روی است. میلگرد برنجی در سایز های 10 تا 80 در شاخه های 3 متری تولید و روانه بازار می گردد. این میلگرد به صورت کیلویی و شاخه ای به فروش می رسد. قیمت میلگرد برنج، به برنج استفاده شده و وزن آن بستگی دارد. مهم ترین کاربرد میلگرد برنجی این است که از آن به عنوان مبدل حرارتی استفاده می شود.
میلگرد برنج چه ویژگی هایی دارد؟
میلگرد برنج، خاصیت های آلیاژ برنج را دارا می باشد. این میلگرد به دلیل رنگ طلایی برنج برای استفاده در دکوراسیون و مواردی که زیبایی مهم است مناسب می باشد. میلگرد برنجی دارای رسانایی بالا و سختی و استحکام بالایی می باشد و به همین دلیل محبوبیت زیادی دارد. این میلگرد قابلیت چکشخواری زیادی دارد.
میلگرد برنجی چه کاربردی دارد؟
از این میلگرد برای جوشکاری با اشعه اکسی اتیلن، بست، صنایع لوسترسازی، چرخ دنده ها و بخش های مهندسی خودرو استفاده می شود.
سوالات کاربردی
برنج چیست؟
برنج یک آلیاژ محسوب می شود که از روی و مس تشکیل شده است.
مهم ترین مصارف آلیاژ برنج چیست؟
ساخت:
- قفل
- لولا
- چرخ دنده
- یاتاقان
- زیپ
- محفظه مهمات
- زیپ
- لوله
- کوپلینگ شلنگ
- پریز برق
-
بوق
- زنگ
- جواهرات لباس
- جواهرات زینتی
میلگرد برنجی چیست و چه ویژگی دارد؟
میلگرد برنجی از برنج ساخته می شود. . این میلگرد به دلیل رنگ طلایی برنج برای استفاده در دکوراسیون و مواردی که زیبایی مهم است مناسب می باشد. میلگرد برنجی دارای رسانایی بالا و سختی و استحکام بالایی می باشد و به همین دلیل محبوبیت زیادی دارد. این میلگرد قابلیت چکشخواری زیادی دارد.
مهم ترین کاربرد میلگرد برنجی چیست؟
مهم ترین کاربرد میلگرد برنجی استفاده برای مبدل حرارتی می باشد.